2013. március 3., vasárnap

Önkénteseket keresünk

Kedves Tagok,

az elnökség jelentős emberhátrányból vág neki a közgyűlés megszervezésének. Két elnökségi tagunk huzamosabb külföldi tartózkodás miatt sajnos nem fog tudni részt venni, és ezért előre is elnézésetek kérjük.

Ezért a közgyűlés lebonyolításába és szervezésébe szeretnénk a két bizottságon túl a lehető legtöbb tagot és önkéntest is bevonni. Az önkéntesek lehetnek nem tagok is!
Szeretnénk a közreműködőkkel önkéntesszerződést is kötni, ha ők is úgy akarják.
Az szerződés lehetővé teszi, hogy az önkénteseknek költségtérítést fizessünk (utazási költség) illetve igazoljuk a munkájukat (pl. tolmácsolt órák) ha ezt kérik.
Bízunk benne, hogy ez - meg esetleg némi plusz csoki - már eléggé motiváló.


A feladatok/posztok tehát:

1. Jelnyelvi tolmácsok: bár nem tudjuk, hogy lesznek-e jelen siket és nagyothalló érdeklődők, szeretnénk biztosak lenni abban, hogy fel vagyunk készülve rá. Ezért várjuk azokat a bátor jelentkezőket, akik majd tolmács-team-be szerveződnek, és nem rettennek meg attól a kihívástól, hogy egy teremnyi tolmács előtt tolmácsoljanak. (Azoknak, akik nem annyira bátrak, de a tolmácsolt óráik számát szeretnék növelni, a JOSZ tudja majd igazolni a tolmácsolt órák számát az önkéntes szerződés keretében.)

2. Fórum-csoport moderátorok: a feladatuk a délutáni program szekcióinak moderálása lenne. Irányítani kell a beszélgetést, és gondosan lejegyezni minden elhangzó ötletet! Lehet konkrétan egy-egy téma vezetésére is jelentkezni.

3. Catering, avagy ellátmányozási tisztek: a jelentkezők feladata az lenne, hogy a program kezdete előtt segítenek beszerezni és bekészíteni a kávét és teát. Rendkívül fontos feladatuk még, hogy a jelenlévők számának függvényében beszerezzék a csokoládét és megrendeljék az ebédet, majd lebonyolítsák azok kiosztását.

4. Fényképész: a reggeli érkezés és regisztráció ideje alatt és a szünetekben szeretnénk ha lehetőség lenne az igazolványképek elkészítésére. Ehhez keresünk egy lelkes önkéntest, aki előkészíti a rögtönzött stúdiót (háttér és szék) és szívesen kattintgat. Az külön jó lenne, ha felszerelést (állványt és fényképezőgépet) is tudna hozni, de igyekszünk ezeket mi is biztosítani.

5. Technikus: ő lenne az a szupermen/wonderwoman, aki a közgyűlésre a projektor-laptop bekészítését megoldaná, illetve biztosítaná, hogy akik a közgyűlésbe interneten keresztül (skype) akarnak bekapcsolódni, azok is összeköttetésben legyenek velünk és működjön a mikrofon meg a hangszóró.

6. Jegyzőkönyvezők és adminisztrátorok: a vezetőség tagjait támogatnák két kulcsfeladatban. Egyrészt a közgyűlés előtt túlélendő - jelenléti ív aláírása / tagdíjbefizetés / belépési nyilatkozat kitöltése / szavazókártya átvétele -  fázisokból álló bürokratikus útvesztőben terelgetnék a tagokat, másrészt besegítenének a közgyűlés jegyzőkönyveinek elkészítésébe.

Várjuk tehát a lelkes jelentkezőket!

üdvözlettel,
az elnökség

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése