2019. április 23., kedd

MEGHÍVÓ - JOSZ Közgyűlés 2019 - szakma és kávézás


Kedves Jelnyelvi Tolmácsok!

Ezúton szeretnénk meghívni a JOSZ 2019. évi közgyűlésére és szakmai kávézójára melyet 2019. május 26-án, vasárnap tartunk Budapesten a Hallatlan Alapítványban (1085 Budapest, Rigó u. 6-8.).
Az idei közgyűlésen szeretnénk határozattal megerősíteni a 2018-as közgyűlés eredményeit, illetve elfogadni a 2018-as beszámolót és megvitatni a 2019-es terveket.
A közgyűlést követő szakmai fórumon – a tavalyi programhoz hasonlóan – ismét szeretnénk lehetőséget teremteni a személyes találkozásra, a kötetlen beszélgetésre.
Hozzátok el dilemmáitokat, elképzeléseiteket, véleményeteket, kívánságaitokat, hogy a JOSZ programjait az igényeitekhez igazítsuk.

PROGRAM
9:30-10:00      Regisztráció a közgyűlésre és a szakmai programra
10:00-11:00    Közgyűlés
A JOSZ 2018. évi szakmai és pénzügyi beszámolójának elfogadása, a 2019. évi tervek elfogadása
11:00-14:00    Szakma és kávézás két témát szeretnénk felajánlani, melyből a jelenlévők érdeklődésüknek megfelelően választhatnak:
1) A JOSZ 2018 őszén elküldte a tolmácsoktól és tolmácsközpont-vezetőktől összegyűjtött észrevételeinek jegyzékét és jogszabály-módosítási javaslatait az EMMI FOF részére, és személyesen is egyeztettünk Orsós Zsolttal és szakértőivel. Ennek tapasztalatairól szeretnénk beszámolni, a jelenlegi helyzetről a véleményeteket feltérképezni, illetve a további lépéseket egyeztetni veletek.
2) A regisztrált továbbképzések keretében várhatóan ősszel induló, 6 alkalomból álló, alkalmanként 6 órás etikai szakmai tanácskozást bevezető dilemma- és esetgyűjtés, közös gondolkodás.

A közgyűlés és a szakmai fórum nyilvános. Sok szeretettel várjuk tagjainkat, és mindenkit, aki érdeklődik a JOSZ és a jelnyelvi tolmácsok munkája iránt!
A közgyűlésen az Alapszabály értelmében csak a JOSZ teljes jogú tagjai élhetnek szavazati jogukkal. Az új belépők a regisztráció során a belépési nyilatkozat kitöltésével és a tagdíj befizetésével teljes jogú taggá válnak, tehát szavazhatnak és választhatók is.
Ha a közgyűlés határozatképtelen, a megismételt közgyűlés az eredeti napirenden szereplő ügyekben a megjelent tagok számára tekintet nélkül határozatképe. A megismételt közgyűlést, az eredeti időpontot legalább három és legfeljebb tizenöt nappal követő időpontra hívjuk össze.

A programra várjuk a siket résztvevőket, ezért a közgyűlés munkanyelve a magyar jelnyelv. Igény esetén magyar nyelvi és jelnyelvi tolmácsolást biztosítunk. Önkéntes tolmácsok jelentkezését várjuk.
A tagdíjakat 2019. május 15-ig lehet átutalással befizetni a JOSZ számlaszámára: CIB Bank: 10700536-47223103-55700009, illetve készpénzben a helyszínen.
A programra frissítőkkel és harapnivalóval várunk Benneteket, ezért a részvételi szándékotokat, kérjük, előre jelezzétek a josz.elnokseg@gmail.com címen vagy a Facebook-eseményen.

Kelt: Budapest, 2019. április 23.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése