2018. április 3., kedd

MEGHíVÓ a 2018. évi közgyűlésre


Kedves Jelnyelvi Tolmácsok!

Ezúton szeretnénk meghívni a JOSZ 2018. évi választó közgyűlésére és szakmai kávézójára melyet 2018. május 13-án, vasárnap tartunk Budapesten a Hallatlan Alapítványban (1085 Budapest, Rigó u. 6-8.).

Az idei közgyűlésen szeretnénk a 2014. március 15. napján hatályba lépett új Ptk. rendelkezései szerint módosítani az egyesület alapszabályát, és a szabályozás adta lehetőségek szerint egyszerűsíteni a szervezet működését. Az Alapszabály módosításával kapcsolatos javaslatokról a közgyűlés előtt 15 nappal, 2018. április 28-ig küldünk tájékoztatót a tagoknak.

Az Alapszabály módosítása mellett a JOSZ tisztségviselőinek megválasztását sem halaszthatjuk tovább, ezért kérjük azokat a tagokat, akik szeretnék valamely tagot, vagy magukat jelöltetni elnöknek, az Elnökség vagy a Felügyelő Bizottság tagjának, küldjék el jelölésüket a Választási Bizottság tagjainak legkésőbb a közgyűlés előtt 2 nappal, 2018. május 11-ig a josz_vb@googlegroups.com e-mail címre!

Azoknak a tagoknak/új belépőknek, akik szeretnék magukat jelölni/jelöltetni valamely tisztségre, azoknak legkésőbb április 10-ig be kell fizetniük tagdíjukat és el kell küldeniük belépési nyilatkozatukat!

A közgyűlést követő szakmai fórumon – a tavalyi programhoz hasonlóan – ismét szeretnénk lehetőséget teremteni a személyes találkozásra, a kötetlen beszélgetésre.
Hozzátok el dilemmáitokat, elképzeléseiteket, véleményeteket, kívánságaitokat, hogy a JOSZ programjait az igényeitekhez igazítsuk.

PROGRAM
9:30-10:00       Regisztráció a közgyűlésre és a szakmai programra

10:00-12:00     Közgyűlés
  • A JOSZ 2016. és 2017. évi szakmai és pénzügyi beszámolójának elfogadása, a 2018. évi tervek elfogadása
  • A JOSZ Alapszabályának módosítása
12:00-13:00     Ebédszünet

13:00-14:00     Közgyűlés 2. rész
  • A JOSZ tisztségviselőinek megválasztása
14:00-16:00     Szakmai fórum és kávézó 
  • Ötletgyűjtés a JOSZ szakmai tevékenységéhez, munkacsoportok alakítása, kötetlen beszélgetés és a résztvevők által hozott témák megvitatása
A közgyűlés és a szakmai fórum nyilvános. Sok szeretettel várjuk tagjainkat, és mindenkit, aki érdeklődik a JOSZ és a jelnyelvi tolmácsok munkája iránt!

A közgyűlésen az Alapszabály értelmében csak a JOSZ teljes jogú tagjai élhetnek szavazati jogukkal. Az új belépők a regisztráció során a belépési nyilatkozat kitöltésével és a tagdíj befizetésével teljes jogú taggá válnak, tehát szavazhatnak és választhatók is.

Ha a közgyűlés határozatképtelen, a megismételt közgyűlés az eredeti napirenden szereplő ügyekben a megjelent tagok számára tekintet nélkül határozatképe. A megismételt közgyűlést, az eredeti időpontot legalább három és legfeljebb tizenöt nappal követő időpontra hívjuk össze. 

A programra várjuk a siket résztvevőket, ezért a közgyűlés munkanyelve a magyar jelnyelv. Igény esetén magyar nyelvi és jelnyelvi tolmácsolást biztosítunk. Önkéntes tolmácsok jelentkezését várjuk.

A tagdíjakat 2018. május 10-ig lehet átutalással befizetni a JOSZ számlaszámára: CIB Bank: 10700536-47223103-55700009, illetve készpénzben a helyszínen.  
A programon való részvételi szándékotokat kérjük előre jelezzétek a josz.elnokseg@gmail.com címen.


Erről a szakmai programról sajnos nem tudunk szakmai továbbképzési igazolást kiállítani.


Kelt: Budapest, 2018. április 3.

Üdvözlettel,
Ungár Nóra elnök

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése