2018. március 22., csütörtök

Felhívás az Európai Parlamenttől

Kedves Jelnyelvi Tolmácsok!
A JOSZ-t, a többi európai jelnyelvi tolmácsszervezethez hasonlóan, megkereste az Európai Parlament Konferencialogisztikai és -tolmácsolási Főigazgatósága (http://www.europarl.europa.eu/…/directorate-general-for-log…), mivel szeretnék a Főigazgatóság által nyilvántartott tolmácsok névsorát jelnyelvi tolmácsokkal is bővíteni.
Ezért felkérték a JOSZ-t, hogy állítsa össze azon magyar jelnyelvi tolmácsok névsorát, akik konferenciatolmácsolásban jártasak, és alkalmanként vállalnák, hogy az EP rendezvényein tolmácsoljanak, ha magyar jelnyelvi tolmácsolásra van igény.
A névsorban szereplő jelnyelvi tolmácsokat elsősorban nem a Parlamentben dolgozó siket és nagyothalló képviselők munkájával kapcsolatos megbízásokkal keresnék meg a jövőben, hanem szükség esetén rendezvényekre, parlamenti látogatásra érkező csoportok programjához stb.
A jelenkezésnek nem feltétele az idegennyelv tudás, de előny ha valaki legalább a munkaszervezéshez szükséges, társalgási szinten tud angolul, esetleg a magyaron kívül munkanyelve még az Európai Unió más hivatalos nyelve is.
Kérjük, hogy akit érdekel a lehetőség, az alábbi linken elérhető kérdőívet töltse ki, 2018. április 6-ig!
https://www.surveymonkey.com/r/6PN977M
Amennyiben bármilyen kérdésetek adódna a névsorral vagy a kitöltéssel kapcsolatban, kérjük, hogy a josz.elnokseg@gmail.com e-mail címre küldjétek el, vagy a JOSZ facebook oldalán megjelent felhíváshoz kapcsolódóan hozzászólásban tegyétek fel: https://www.facebook.com/jelnyelvitolmacsok/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése