2014. november 15., szombat

Önkénteseket keresünk - a JOSZ közgyűlésre

 


A közgyűlés lebonyolításába és szervezésébe szeretnénk a két bizottságon túl a lehető legtöbb tagot és önkéntest is bevonni. Az önkéntesek lehetnek nem tagok is!

Szeretnénk a közreműködőkkel önkéntes-szerződést is kötni, ha ők is úgy akarják. 
Az szerződés lehetővé teszi, hogy az önkénteseknek költségtérítést fizessünk (utazási költség) illetve igazoljuk a munkájukat (pl. tolmácsolt órák) ha ezt kérik. 
Bízunk benne, hogy ez - meg esetleg némi plusz csoki - már eléggé motiváló.

A feladatok/posztok tehát: 

1. Jelnyelvi tolmácsok: bízunk benne, hogy lesznek-e jelen siket és nagyothalló érdeklődők, és az elnökség a tervek szerint jelnyelven is fog előadni, ezért szeretnénk biztosak lenni abban, hogy fel vagyunk készülve a kommunikációs akadálymentesítésre. Ezért várjuk azokat a bátor jelentkezőket, akik majd tolmácsteambe szerveződnek, és nem rettennek meg attól a kihívástól, hogy egy teremnyi tolmács előtt tolmácsoljanak. (Azoknak, akik nem annyira bátrak, de a tolmácsolt óráik számát szeretnék növelni, a JOSZ tudja majd igazolni a tolmácsolt órák számát az önkéntes szerződés keretében.) 

2. Catering, avagy ellátmányozási tisztek: a jelentkezők feladata az lenne, hogy a program kezdete előtt segítenek beszerezni és bekészíteni a kávét és teát. Rendkívül fontos feladatuk még, hogy a jelenlévők számának függvényében beszerezzék a csokoládét és megrendeljék az ebédet, majd lebonyolítsák azok kiosztását. 

3. Fényképész: a közgyűlés és az ünnepség dokumentálásához keresünk elhivatott és ihletett amatőr avagy profi fotóst, felszereléssel, azaz mobiltelefonnal vagy akármilyen saját géppel, a lényeg az, hogy készüljenek képek, ne felejtődjön el.

4. Jegyzőkönyvezők és adminisztrátorok: a vezetőség tagjait támogatnák két kulcsfeladatban. Egyrészt a közgyűlés előtt túlélendő - jelenléti ív aláírása / tagdíjbefizetés / belépési nyilatkozat kitöltése -  fázisokból álló bürokratikus útvesztőben terelgetnék a tagokat, másrészt besegítenének a közgyűlés jegyzőkönyveinek elkészítésébe.

Az elnökség várja a lelkes jelentkezőket e-mailben: josz.elnokseg@gmail.com.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése