2023. január 30., hétfő

A tavalyi JOSZ-képzések tapasztalatai





A tavalyi év végén négy képzést szervezett a Jelnyelvi Tolmácsok Országos Szövetsége. A négy képzést összesen 39 fő végezte el a Schlachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával ingyenesen.
Az első az immár ötödik alkalommal megvalósult Szakmai önismeret irodalommal, ezúttal is online formában. A további három képzés teljesen új volt, bár már régóta vártátok. Mindhárom képzést egy általános bevezetővel kezdtünk. Ezzel az volt a célunk, hogy a sokféle képzésben és képzőnél, hosszabb-rövidebb ideje végzett tolmácsok "egy nyelvet beszéljenek", mégpedig szakszerű és korszerű szakkifejezéseket használva.
A képzések során olyan módszertani kérdéseket vettünk számba, melyek azoknak is hasznosak lehetnek, akik a tanfolyamon most nem tudtak részt venni. Ezeket az emlékeztetőket szeretnénk megosztani veletek. Kérjük, használjátok őket! Véleményezzétek, egészítsétek ki, gazdagítsátok, kommenteljétek! A későbbiekben szeretnénk még ezekkel a kérdésekkel foglalkozni, akár tolmácskávézón, akár további képzéseken (sőt rövid tájékoztató videók készítése is tervben van). 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése