2023. január 31., kedd

2023. évi tisztújító közgyűlés -- VÁLTOZÁS!


 

 

 

 

 

 

Kedves Tolmácsok!

Ezúton értesítünk Benneteket, hogy a jogászunk a következőkről tájékoztatott minket:
mivel a járványügyi vészhelyzet véget ért, már nem tarthatunk online közgyűlést, csak jelenléti formában tarthatjuk meg a választást.
(Sajnos azt gondoltuk, vészhelyzet vészhelyzet, de a háború miatti vészhelyzet a törvény szerint ezt nem indokolja.)
Szerencsére a Hallatlan Alapítvány (ismét) segítségünkre sietett - ezúton is köszönjük.

A közgyűlést tehát az eredeti időpontban, azaz 2023. február 4-én szombaton délelőtt 10 órától tartjuk, változatlan napirendi pontokkal
a Hallatlan Alapítvány oktatótermében.

A Hallatlan címe: 1085 Budapest, Rigó utca 6-8.

A közgyűlést "közvetítjük" Zoomon is, így az érdeklődők be tudnak kapcsolódni, de online nem szavazhatnak.
Aki szeretne online bekapcsolódni, az kérjük, hogy jelezze a josz.elnokseg@gmail.com címen, hogy elküldhessük neki a meeting adatait.

Mivel rengeteg új tagot üdvözölhetünk sorainkban, a Jelölő Bizottság fontosnak tartja, hogy tájékoztasson Benneteket arról is, hogy a Bíróság szerint a Választási szabályzatunk érvényben van. (Ebben nem voltunk biztosak, hiszen a legutolsó jogszabályi változás értelmében az Alapszabályban már nem szerepelnek a szabályzatok, ezért utánajártunk.)

A Választási Szabályzat szerint pedig csak az választható, akinek a tagsága legalább 30 nappal megelőzi a választás napját, azaz aki legkésőbb 2023. január 5-én belépett a JOSZ-ba. A belépés a Belépési nyilatkozat kitöltését, leadását és a tagdíj befizetését együttesen jelenti. Az Alapszabály szerint a JOSZ elnöksége hagyja jóvá a jelentkezéseket, de a JOSZ még soha senki jelentkezését nem utasította vissza :), ezért a befizetés és a Belépési nyilatkozat beérkezése (amelyik később történt) időpontjától tagnak tekintünk minden jelentkezőt.

Természetesen minden rendes tag választásra jogosult, a legalább 30 napos tagság csak a választhatóságot befolyásolja, azaz tisztségekre való jelentkezésnél számít. 

Természetesen minden rendes tag választásra jogosult, a legalább 30 napos tagság csak a választhatóságot befolyásolja, azaz tisztségekre való jelentkezésnél számít. 

A tisztújító közgyűlésen tehát 3 kategóriában szavazunk majd:
*Elnök
*Elnökségi tagok (2 elnökségi tagot kell megválasztanunk)
*Felügyelő Bizottsági tagok (3 tagot kell megválasztanunk, akik maguk között választanak majd elnököt).
A szavazás titkos lesz. Ha egy pozícióra két ember jelentkezik, az egyszerű többséget szerző kerül a pozícióba. Ha azonban 3 vagy több jelentkező van, akkor 50%+1 fő szavazata szükséges ahhoz, hogy érvényes legyen a szavazás.

A Jelölő Bizottság kéri, hogy aki szeretné jelöltetni magát, jelentkezzen egy rövid bemutatkozó levéllel a Bizottságnál. Várjuk jelentkezéseteket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése